barbu_daniel.jpgMinistrul Culturii, Daniel Barbu, îi urează succes Clujului în cursa pentru dobândirea titlului de Capitală Culturală Europeană, dar crede că nici acest municipiu, nici Timişoara şi nici alt oraş din România nu mai are acum şansa pe care a avut-o Sibiul.

Daniel Barbu a declarat vineri la Cluj Napoca, într-o conferinţă de presă, că Sibiul a beneficiat în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană de sprijinul Luxemburgului şi că niciunul dintre oraşele româneşti care candidează acum nu se bucură de un asemenea sprijin extern, la fel cum nu va putea să beneficieze nici de o susţinere financiară suficientă din partea statului român.

El a spus că este legat sentimental de Cluj, al doilea oraş românesc ca importanţă pentru el, după Bucureşti. „Din punct de vedere, stric personal şi sentimental, Clujul este oraşul meu, am studiat aici, cunosc bine oraşul, mi-am petrecut o bună parte din tinereţe în acest oraş. Nu am astfel de legături nici cu Timişoara, nici cu Iaşiul, nici cu Braşovul, nici cu Craiova. După Bucureşti, oraşul în care m-am născut şi am crescut, al doilea oraş românesc pentru mine este Clujul”, a mărturisit Daniel Barbu.

Potrivit acestuia, un indicator important pentru succes îl reprezintă şi modul în care companiile private din oraşele candidate vor avea disponiblitatea lor de a participa la investiţii, pentru restaurări, organizări de evenimente etc. AGERPRES