Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, le-a spus primarilor din judeţul Bihor să îi sesizeze orice eventuală abatere de la amabilitate şi operativitate din partea funcţionarilor ministerului său.

Oficialul guvernamental a avut, pe 8 mai, o întâlnire de lucru cu peste 100 de primari bihoreni, ocazie cu care a primit din partea majorităţii acestora mulţumiri pentru buna organizare privind semnarea contractelor aferente proiectelor din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„Ceea ce am reuşit noi în PNRR, în 90 de zile, s-a datorat mai multor factori, dar în primul rând curajului. Curajul nostru a constat în aceea că am făcut o structură nou-nouţă. Nu am luat niciun om de pe fonduri europene din Ministerul dezvoltării. Niciunul nu a lucrat pe fonduri europene. Niciunul. Am construit din şapte oameni tineri, luaţi de la Direcţia Tehnică şi din alte direcţii şi acum suntem la 65 de oameni, i-am angajat prin concurs. Nu-l cunosc pe niciunul. Nu e treaba ministrului să cunoască fiecare angajat. Dar cu oameni noi am reuşit să construim un sistem cu o altă gândire. Tot respectul pentru cei care sunt deja în sistem, dar orice administraţie are şi o anumită birocraţie, un anumit virus, în sensul bun al cuvântului. După o anumită perioadă, este foarte greu să o mai schimbi. Când ai posibilitatea de a construi de la zero, şi acesta e mesajul, construieşte cu oameni noi”, a afirmat ministrul Cseke Attila, la întâlnirea de lucru cu cei peste o sută de primari bihoreni.

Ministrul i-a îndemnat pe edili să îl anunţe dacă vor avea de a face cu o altă atitudine decât cea de respect şi amabilitate din partea funcţionarilor din subordinea sa.

„Le-am spus acestor tineri ca ‘în lucrul cu primarii, cu autorităţile locale, să vă purtaţi frumos’. Pentru că noi suntem în serviciul lor aici, trebuie să îi servim ca să aducem dezvoltare în ţară. Nu ţinem primarii la uşă, nu stau cu orele pentru o semnătură, că nu de-aia au venit la Bucureşti, de obicei mai au şi alte treburi pe la alte ministere. Foarte sincer vă rog. Dacă în Ministerul Dezvoltării constataţi orice altă atitudine, vă rog foarte mult să-mi spuneţi. Cu nume, prenume. Dacă nu vreţi public, altfel, dar vreau să ştiu de ele. Cu autoritatea locală trebuie să lucreze corect”, le-a mai spus Cseke Attila primarilor din judeţul Bihor. AGERPRES