Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), Cseke Attila, a declarat că programul de construcţie a creşelor va demara în această vară, iar în luna august ar putea fi aprobate primele finanţări.

Ministrul a punctat că au fost realizate studiile de fezabilitate şi se aşteaptă solicitările de finanţare de la unităţile administrativ teritoriale.

„Am îndrumat autoritatea locală să depună spre finanţare solicitare de construcţie de creşe, avem un program naţional de construcţie de creşe care va demara chiar în vara acestui an. Am pornit de la zero în ianuarie, avem studiile de fezabilitate pentru cele trei proiecte tip pentru creşe cu 50 de locuri, cu 70 de locuri şi cu 110 locuri, aşteptăm solicitarea din partea municipiului Râmnicu Vâlcea şi am asigurat autorităţile locale că putem să acordăm finanţare. Pentru creşe avem surse de finanţare printr-un program asumat de Guvern, vom porni cu o finanţare din bugetul Ministerul Dezvoltării, în august vrem să aprobăm primele finanţări”, a spus ministrul.

Acesta a adăugat că nevoia de creşe în România este foarte mare, în condiţiile în care numai aproximativ 4% dintre copii de vârstă antepreşcolară au asigurat loc la creşă.

Ministrul a fost prezent, joi, în judeţul Vâlcea, unde a vizitat mai multe obiective de investiţii finanţate prin bugetul MDLPA şi a avut întâlniri cu primari şi reprezentanţi ai altor autorităţi publice locale şi judeţene. AGERPRES