Ministerul Economiei a făcut primul pas spre punerea în practică a măsurii anunţată cu aproximativ 2 luni în urmă de ministrul Adriean Videanu, şi anume preluarea acţiunilor deţinute de statul român la S.C. Roşia Montană Gold Corporation prin Minvest Deva, direct la ministerul pe care-l conduce.

Astfel, potrivit unui articol publicat de ziarul „Unirea” din Alba Iulia, recent, Ministerul Economiei l-a înlocuit pe directorul Minvest, Daniel Andronache, din Consiliul de administraţie al Roşia Montană Gold Corporation, cu directorul de resurse minerale din cadrul ministerului. Modificarea componenţei CA al Roşia Montană Gold Corporation a fost operată de Registrul Comerţului, acum circa o săptămână, în locul lui Daniel Andronache figurând acum Sorin Mihai Găman, director al Direcţiei de Resurse Minerale din Ministerul Economiei şi Comerţului.

Sorin Mihai Găman revine practic ca reprezentant al statului în RMGC, după ce a mai ocupat poziţia de administrator timp de trei ani, între 2006 şi 2009, scrie ziarul Bursa. El a mai figurat şi în conducerea Minvest, dar şi în alte companii din subordinea Ministerului Economiei. Adriean Videanu, ministrul Economiei, a declarat recent că intenţionează să implice direct ministerul în compania Roşia Montană Gold Corporation ca să administreze mai bine participaţia statului în acest proiect.