Ministerul Apărării este de acord cu mutarea poligonului ce stă în calea şoselei de centură a Zalăului

sosea.jpgMinistrul Apărării, Cornel Dobriţoiu, şi-a dat acordul pentru mutarea poligonului militar din Aghireş, ce împiedică în prezent construirea tronsonului doi al şoselei de centură al Zalăului, se arată într-un comunicat de presă al municipalităţii.

Radu Căpîlnaşiu, primarul municipiului Zalău, şi Mirel Taloş, deputat al Colegiului Zalău, s-au întâlnit miercuri, la sediul Ministerului Apărării Naţionale, cu ministrul Corneliu Dobriţoiu şi o echipă a ministerului pentru a definitiva discuţiile referitoare la desfiinţarea poligonului din Aghireş.

Reprezentanţii municipiului Zalău au pledat pentru un acord rapid şi definitiv privind mutarea poligonului Aghireş, astfel încât cele două proiecte extrem de importante pentru municipiu – realizarea etapei a II-a a şoselei ocolitoare şi barajul de retenţie împotriva viiturilor, proiectat de Apele Române – să poată fi realizate în cât mai scurt timp.

“Ţin să mulţumesc atât ministrului Corneliu Dobriţoiu, cât şi reprezentanţilor MapN din teritoriu – generalul Dumitru Scarlat, comandantul Diviziei Gemina, colonelul Petru Pah şi colonelul Ioan Buhoş – pentru deschiderea de care au dat dovadă în rezolvarea acestei probleme atât de importante pentru locuitorii municipiului Zalău. Comunicarea cu reprezentanţii armatei a decurs în condiţii optime, în ultima perioadă, astfel că avem convingerea că poligonul de la Aghireş va fi mutat în Crasna”, afirmă, în comunicatul menţionat, Radu Căpîlnaşiu, primarul municipiului Zalău.

Ministrul Dobriţoiu şi-a dat acordul pentru mutarea poligonului în comuna din apropierea Zalăului, cu condiţia extinderii poligonului din Crasna cu încă 10 hectare.

“Împreună cu reprezentanţii Primăriei Municipiului Zalău voi face demersurile necesare pe lângă Guvern ca terenul necesar extinderii poligonului din Crasna să fie expropriat în cel mai scurt timp. Ţin să menţionez că, după zeci de interpelări şi declaraţii politice referitoare la mutarea poligonului este pentru prima dată când atitudinea MapN este una realistă şi fără pretenţii absurde”, explică, în acelaşi comunicat, Mirel Taloş, deputat ales în Colegiul Zalău.
În anul 2010, printr-o investiţie a Primăriei Municipiului Zalău şi finanţare prin Programul PHARE, a fost finalizat primul tronson al şoselei de centură, cu o lungime totală de 9,6 km, din care 8,3 km drum nou şi 1,3 km reabilitare drum judeţan 191C.

Realizarea întegrală a şoselei ocolitoare, varianta Valea Miţii – Aghireş – ieşire pe Meseş, va degreva Municipiul Zalău de traficul greu şi va contribui la fluidizarea traficului rutier. AGERPRES