Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va da in judecata Guvernul pentru anularea sporului de 75% acordat angajatilor care lucreaza cu fonduri europene, au declarat surse din MADR.
Potrivit sursei citate, MADR a depus o plingere prealabila la Guvern si, ulterior, MADR va da Guvernul in judecata. Vicepresedintele Comisiei pentru Agricultura din Camera Deputatilor, Valeriu Tabara, a declarat ca este putin probabil ca MADR sa primeasca sporul de 75 % in urma unei actiuni in instanta.

„MADR ar fi trebui sa rezolve pe cale amiabila aceasta situatie, nu prin justitie. Comisia pentru Agricultura va analiza Ordonanta de Urgenta a Guvernului prin care se anuleaza acest spor si, teoretic, poate respinge actul normativ. Noi am sustinut acordarea acestui spor, insa vrem ca de aceasta majorare sa beneficieze nu doar angajatii aparatului central, ci si cei din teritoriu”, a mentionat Tabara.

Articolul care prevedea o majorare a salariilor de baza de 75% in cazul angajatilor Ministerelor Agriculturii si Economiei care lucreaza cu fonduri europene a fost abrogat de Guvern, saptamina trecuta, printr-o ordonanta de urgenta.