Militari specializaţi în intervenţii la dezastre vor decontamina şi dezinfecta municipiul Suceava

Autorităţile locale din municipiul Suceava beneficiază, de pe 3 aprilie, de sprijinul militarilor pentru decontaminarea şi dezinfectarea căilor rutiere, se arată într-un comunicat al MApN.

Sursa citată precizează că MApN a dispus ca un detaşament din cadrul Batalionului 202 Apărare CBRN (Intervenţie la Dezastre) “General Gheorghe Teleman”, din subordinea Diviziei 2 Infanterie “Getica”, să acţioneze, începând de vineri, 3 aprilie, în sprijinul autorităţilor locale din municipiul Suceava pentru decontaminarea şi dezinfectarea căilor rutiere.

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat că ”rigurozitatea militară” ne va asigura o decontaminare şi dezinfecţie corectă care să ofere linişte sucevenilor, în contextul evoluţiei pandemiei şi al faptului că Suceava are cel mai mare număr de persoane infectate cu COVID-19, la nivel naţional.

”La ordinul domnului prim-ministru se face nu numai dezinfecţia, decontaminarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, şi tot ce înseamnă municipiul Suceava. Se va face sub procedură medicală, dar de către militari (…) sunt oameni care au fost în teatre de operaţii, specialişti la nivel european, mondial. Vorbim de lucruri foarte clare şi foarte riguroase, procedură militară. (…) Sunt lucruri bune pentru noi, de protecţie şi dacă vor fi asigurate de armată, de către oameni specializaţi, cu o gândire şi coordonare strategică foarte bune, această decontaminare şi dezinfecţie a municipiului, o să vedeţi, că o să ducă şi la rezultate. Nu va fi făcută haotic. (…) Oamenii o vor face procedural, pe procedură medicală, dar cu rigurozitate militară”, a spus prefectul de Suceava.

Totodată, prefectul a adăugat că, din informaţiile sale, tot armata va facilita dislocarea şi transportul la Suceava de materiale de protecţie, medicamente, dar şi alimente pentru persoanele carantinate. ”Mâine, înţeleg, tot prin intermediul armatei, vor veni provizii, materiale de protecţie, medicamente, inclusiv alimente pentru toată populaţia care a solicitat acest lucru, astfel încât să se asigure confortul şi liniştea populaţiei care este în carantină”, a spus Moldovan. AGERPRES