Infrastructura rutieră din Ciugud, comuna cu cea mai mare rată de absorbţie a fondurilor europene din România, se va moderniza, alături de cea dintr-o comună învecinată, Sîntimbru, printr-o investiţie de peste 3,6 milioane de euro, fonduri PNDR, potrivit unui comunicat transmis de autorităţile locale.
Proiectul „Modernizarea infrastructurii rutiere în comunele Ciugud şi Sîntimbru, judeţul Alba”, depus prin intermediul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Ciugud-Sîntimbru, a fost declarat câştigător, valoarea sa fiind de peste 3,6 milioane de euro, din care valoarea eligibilă este de aproape două milioane de euro.

Potrivit sursei citate, proiectul asigură asfaltarea unui drum comunal, de aproape 4,4 kilometri, care leagă cele două comune, precum şi cea a unor străzi din Ciugud şi Sîntimbru, în număr de 18, respectiv 26, urmând să fie asigurat accesul direct la instituţii sociale şi de interes public, precum şi la investiţii private din fonduri europene.

„Câştigarea proiectului depus prin intermediul ADI Ciugud-Berghin este un succes care, în acelaşi timp, ne bucură şi ne motivează. (…). Beneficiarii direcţi ai proiectului nostru sunt cei 5.700 de cetăţeni care domiciliază în cele două comune, iar, de acum, demersurile au intrat în linie dreaptă. Urmează pasul firesc al semnării contractului, imediat după aceea va fi elaborat proiectul tehnic şi va fi derulată licitaţia pentru executarea lucrărilor. Acest proiect este o nouă reuşită, pe care cetăţenii o merită fără discuţie”, a menţionat primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian.

Ciugud este comuna cu cea mai mare absorbţie de fonduri europene din România, fiind atrase peste 16 milioane de euro, ceea ce înseamnă, potrivit edilului, bugetul acesteia pe o jumătate de secol.

Luna trecută, primul ministru Dacian Cioloş a lansat la Ciugud pachetul de măsuri pentru „Dezvoltarea clasei de mijloc la sate”, eveniment la care au participat viceprim-ministrul Vasile Dîncu şi ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu. AGERPRES