Organizatia PSD Suceava si-a lansat candidatii de primar pentru 94 dintre cele 114 localitati din judet, in prezenta secretarului general al PSD Titus Corlatean si a viceliderului Cristian Diaconescu.
Presedintele organizatiei judetene a PSD Suceava, Gavril Marza, a declarat ca restul candidatilor vor fi anuntati saptamana aceasta, cu exceptia municipiului Suceava, al carui candidat va fi prezentat in Consiliul National al PSD.

La Radauti si Falticeni, PSD va avea drept candidati pe primarul in exercitiu Mihai Frunza, respectiv viceprimarul Sabin Ghilea. La Vatra Dornei va candida Ilie Boanchis, deoarece actualul primar, Constantin Hutanu, nu mai doreste un nou mandat, anuntandu-si intentia de a candida la alegerile generale pentru Senat sau Camera Deputatilor.

In cursa pentru castigarea primariilor din judet, PSD are si cinci femei, patru dintre acestea fiind, in prezent, primari in exercitiu la Ilisesti, Dolhasca, Voitinel si Berchisesti.

Liderul judetean al PSD spera ca la alegerile locale din acest an sa castige minimum 70 de mandate de primar, 45% dintre alesii locali si presedintia Consiliului Judetean.
Gavril Marza si-a anuntat intentia de a candida pentru al patrulea mandat la sefia Consiliului Judetean Suceava.