chirica_mihai.jpgPrimarul municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, a declarat ca actualul director tehnic al Primariei, Mihai Chirica, va deveni city manager, dupa ce directorul de strategii al municipalitatii va fi numit secretar de stat.

Gheorghe Nichita a anuntat ca Mihai Chirica va prelua aceasta functie doar daca directorul de strategii Cosmin Coman va fi instalat intr-o functie de secretar de stat la Ministerul Finantelor.

„Nu conteaza ce va face Cosmin Coman, important este sa ocupe o functie importanta intr-un minister important. Asteptam sa fie instalat, iar dupa aceea Mihai Chirica va fi numit city manager la Primarie”, a spus primarul social-democrat Nichita.

Dupa ce va prelua functia de city manager, Chirica va avea si o parte din prerogativele primarului, el fiind cel care se va ocupa practic de administrarea orasului resedinta de judet. „Biroul sau va fi orasul, iar atributiile – orasul”, a replicat primarul Gheorghe Nichita. Directorul de strategii al Primariei Iasi, Cosmin Coman, va fi inlocuit in functie de Mihai Dorus, de la regia ApaVital. Dorus a fost prezentat de Nichita ca un bun coordonator de programe de investitii, alaturi de care a lucrat mult timp.

Articol realizat de Ana Olaru.