marcu_mihaela1.jpgMihaela Marcu revine în funcţia de prefect de Brăila, la o lună de zile după ce a fost eliberată din funcţie. Anunţul a fost făcut marţi, de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu, la finalul şedinţei de Guvern. „Mă bucur, mulţumesc şi la treabă!” a declarat Mihaela Marcu, făcând menţiunea că hotărârea de Guvern nu a fost publicată deocamdată în Monitorul Oficial.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu, a anunţat în finalul şedinţei de Guvern „hotărârea privind exercitarea cu caracter temporar în condiţiile legii a funcţiei publice de prefect al judeţului Brăila de către doamna Marcu Mihaela”. În urmă cu o lună de zile, tot Andrei Zaharescu anunţa „hotărârea privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, a funcţiei publice de prefect al judeţului Brăila de către doamna Marcu Mihaela” (M. Of. nr. 0685 din 3 octombrie 2012).

Mihaela Marcu a fost învestită în funcţia de prefect în luna mai 2012, odată cu preluarea puterii de către Guvernul USL, beneficiind de sprijinul PNL şi al PC şi cu acceptul PSD, după ce a mai ocupat funcţia de prefect de Brăila în perioada septembrie 2007 – februarie 2009. Director executiv adjunct în cadrul DGFP Brăila, Mihaela Marcu s-a născut în 1966 şi este absolventă a Facultăţii de Planificare şi Cibernetică Economică din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti, iar din 1997 doctor în economie. AGERPRES