Memorandum pentru modernizarea drumului european Botoşani-Târgu Frumos

Autorităţile din judeţul Botoşani au semnat, vineri, un memorandum pentru promovarea şi susţinerea proiectului de modernizare a drumului european Botoşani-Târgu Frumos. Semnatarii documentului – senatorii Liviu Câmpanu (independent) şi Dan Humelnicu (PDL), deputaţii Cătălin Obuf Buhăianu şi Neculai Rebenciuc (PDL), prefectul Cristian Roman, preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac, primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu, reprezentantul Asociaţiei Oraşelor, Constantin Pitorac, primarul oraşului Flămânzi, şi reprezentantul Asociaţiei Comunelor, Aurel Ştefan- primarul comunei Vorona – se angajează faţă de cetăţenii judeţului Botoşani să susţină alocarea în bugetul de stat pe anul 2011 a sumelor necesare demarării lucrărilor de modernizare a E 58, Botoşani-Târgu Frumos.

“Am făcut acest lucru, în această formaţie, pentru că eu consider că numai în acest fel putem rezolva cea mai importantă problemă a judeţului şi anume reabilitarea acestui drum european. Deşi de ani de zile se fac demersuri, deşi au fost oameni puternici plecaţi din Botoşani, care au susţinut acest proiect, consider că doar o voce comună, care să nu aibă culoare politică, poate să rezolve această problemă”, a afirmat prefectul Cristian Roman. Autorităţile din Botoşani vor cere autorităţilor din judeţul Iaşi să susţină memorandumul, în condiţiile în care peste 30 de kilometri din acest drum traversează acest judeţ.


E 58 Botoşani-Târgu Frumos, care face legătura Botoşaniului cu Bucureştiul, are o lungime de 77 de kilometri şi nu a fost modernizat din 1969, însă în acest moment este degradat din cauza depăşirii perioadei de exploatare şi a influenţei traficului greu. În ultimii zece ani, s-au efectuat doar lucrări de întreţinere curentă, drumul fiind afectat în mai multe zone de alunecări de teren.AGERPRES