Membrii CJ Timiş au votat în unanimitate bugetul judeţului

Membrii Consiliului Judeţean Timiş au votat în unanimitate, pe 20 martie, bugetul judeţului, care va fi în anul 2017 de 677,25 milioane de lei, din care 450 de milioane de lei vor fi repartizaţi pentru funcţionare, iar 226 de milioane de lei, pentru dezvoltare.

Preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra, apreciază că este un buget ”aşezat, important şi provocator”. ”În cadrul bugetului, pe lângă investiţiile din bugetul propriu se regăsesc investiţii din fonduri europene şi din fonduri guvernamentale. Este important să susţinem investiţiile pentru dezvoltarea judeţul. Discutăm pe ceea ce înseamnă bugetul centralizat al judeţului, în valoare de 677 de milioane de lei, din care cheltuieli de funcţionare 450 de milioane de lei şi diferenţa de 225 de milioane de lei spre lista de investiţii”, a spus preşedintele Călin Dobra.

Potrivit acestuia, chetuielile de funcţionare cuprind sumele în totalitate pentru cheltuielile salariale, pentru cheltuielile privind plata utilităţilor la fiecare instituţie din subordinea CJ Timiş şi cheltuielile de bunuri şi servicii speciale în cadrul fiecărei instituţii. ”La investiţii, solicitările au fost mult mai mari din partea instituţiilor, dar în urma discuţiilor cu fiecare instituţie în parte am reuşit să facem o prioritizare a lor pe 2017 şi cred că am reuşit să realizăm un buget echilibrat”, a adăugat Dobra.

Bugetul pentru Sănătate este cu 35% mai mare decât anul precedent şi vor continua investiţiile de la Spitalul Judeţean, aflat în subordine, între care schimbarea tâmplăriei interioare pe secţii, reabilitarea blocului operator de transplant renal, modernizarea şi recompartimentarea secţiei de mari arşi de la Casa Austria.

Pentru drumuri sunt alocaţi 80 de milioane de lei, ISU Banat are alocaţi 10 milioane de lei de la CJ, centrele de colectare legume-fructe beneficiază de 4,5 milioane de lei, iar pista de canotaj de pe Lacul Surduc, 9 milioane lei.

CJ Timiş va aloca 665.000 de lei Muzeului Naţional al Banatului pentru lucrările de reabilitare de la Castelul Huniade, 2 milioane de lei vor fi destinaţi construirii unui punct muzeal la Corneşti, în timp ce Muzeul de Artă va primi 200.000 de lei, pentru pentru continuarea lucrărilor de amenajare a Palatului Baroc, iar Muzeul Satului Bănăţean primeşte 600.000 de lei, pentru amenajarea unui parc pentru copii. AGERPRES