Sistemul de Gospodarirea Apelor Mehedinti va obtine fonduri guvernamentale pentru reabilitarea amenajarilor unor cursuri de apa afectate de inundatii.
Conform programului propus in vederea inlaturarii efectelor fenomenelor meteorologice produse in acest an in judet, in unele sectoare hidrologice ale paraielor Vodita si Racovat se vor executa lucrari de consolidare a malurilor si regularizare a albiilor, in valoare de 50,9 miliarde de lei.
”Este necesar sa demaram aceste actiuni intrucat complexul monahal Vodita si cateva gospodarii din comuna Ilovita, in cazul altor revarsari de apa, vor fi in pericol. S-au efectuat studiile de fezabilitate pentru cele doua proiecte si s-a stabilit la Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor ca pana in toamna lucrarile sa fie finalizate”, a declarat directorul SGA Mehedinti, Adrian Draghici.

Potrivit sursei citate, suma de 131 miliarde de lei va fi alocata si pentru amenajarile ce se vor efectua in perioada 2005-2006 pe raurile Cosustea Mare si Topolnita, in sectoarele Ilovat si, respectiv, Balotesti-Drobeta-Turnu Severin.