Medalie pentru promovarea imaginii si renumelui judetului Covasna

Consiliul judetean Covasna a instituit miercuri o distinctie de excelenta pentru persoanele care isi aduc intr-un fel sau altul contributia la promovarea imaginii si renumelui judetului pe plan national si international.

Medalia va fi conferita atat persoanelor fizice, cat si organizatiilor care prin activitatea lor aduc beneficii de imagine judetului, cum ar fi artisti, scriitori, elevi sau sportivi laureati la competitii nationale sau internationale.

Aceasta medalie vine in completarea Premiului “Pro Comitatu Covasnae” care se acorda o singura data pe an ca semn al recunoasterii aportului exceptional adus direct sau indirect de o persoana fizica la consolidarea si sporirea patrimoniului de valori al comunitatii, in domeniul stiintific, politic, economic, cultural, etic, umanitar etc. Spre deosebire de Premiul “Pro Comitatu”, distinctia de excelenta va fi acordata ori de cate ori se va impune acest lucru, iar numele celor medaliati va fi mentionat si in Cartea de onoare a judetului Covasna. AGERPRES