MDRAP a semnat contracte cu finanţare din fonduri europene de aproximativ 200 de milioane de euro

dragnea_contracte_mare.jpgMinistrul Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, a semnat luni cu reprezentanţii administraţiei publice locale şi ai unor întreprinzători privaţi 31 de contracte de finanţare din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, în valoare totală de aproximativ 200 de milioane de euro.

“Astăzi semnăm o serie de contracte de finanţare pentru luna martie în valoare totală de aproximativ 200 milioane de euro. Am dublat ritmul, în ianuarie şi februarie am mers cu câte 100 de milioane de euro, în luna martie am ajuns la 200 de milioane de euro. De asemenea, am trimis la Comisia Europeană două declaraţii de cheltuieli în valoare de aproximativ 142 milioane de euro. Astea sunt ultimele documente care trebuie trimise la Comisie, urmează să vină banii. Acum aproximativ două săptămâni am reuşit să facem plăţi de 430 milioane de lei, adică 100 de milioane de euro plăţi efective făcute către beneficiarii din România. Trei zile au lucrat colegii din minister aproape non stop, zi şi noapte, să semneze ordine de plată, pentru că interesul nostru a fost şi va rămâne ca dincolo de procedura de semnare şi de contractare să facem plăţile foarte rapid”, a declarat Dragnea.

El a subliniat că nu s-au schimbat nici condiţiile economice, nici prevederile din lege, nici procedurile, s-a schimbat doar modul de lucru în minister şi s-a dovedit că dacă sunt puse lucrurile “în rânduială” aceiaşi funcţionari pot lucra mult mai bine şi mult mai eficient iar circuitul nu se mai blochează, pentru ca fondurile să fie absorbite cât mai bine.

Printre beneficiarii acestor contracte se numără Consiliul Judeţean Constanţa, primăriile localităţilor Valul lui Traian, Măcin, Panciu, Consiliul Judeţean Giurgiu, Consiliul Judeţean Călăraşi, Primăria Craiova, Consiliul Judeţean Cluj, Primăria Braşov, Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România. “Sunt câteva proiecte cu semnificaţie deosebită pe care vreau să le remarc, contractul pe care l-am semnat cu Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, reabilitarea unui cămin de bătrâni în sectorul 3, suma este de aproape un milion de euro, de asemenea, peste 4 milioane de euro dotarea pentru Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă în regiunea Bucureşti-Ilfov, înfiinţarea unui centru de îngrijire a persoanelor cu afecţiuni Alzheimer la Constanţa şi trebuie să remarc cel mai mare proiect, Centrul de afaceri din Oradea, 20 de milioane de euro”, a menţionat ministrul Dezvoltării Regionale. AGERPRES