Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea şi modernizarea Centrului socio-cultural (fostul Palat Administrativ) din Călăraşi, valoarea investiţiei fiind de peste 77 milioane de lei, potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

„Imobilul, construit în anul 1898, este un ansamblu monument istoric de importanţă naţională cuprins în Lista Monumentelor Istorice. Întrucât acesta se regăseşte în zona centrală a municipiului Călăraşi, se impune administrarea şi punerea în valoare a clădirii de patrimoniu, prin restaurare şi refuncţionalizare, astfel încât să poată satisface exigenţele unei funcţiuni administrative, precum şi a unui centru expoziţional. Prin proiect, se au în vedere lucrări de consolidare locală a elementelor de structură, lucrări de intervenţie pentru reabilitarea arhitecturală a anvelopei clădirii şi lucrări de intervenţii şi de reorganizare funcţională”, se arată în comunicat.

Sursa citată precizează că valoarea totală a investiţiei este de 77.152.457,15 lei, din care Ministerul Dezvoltării va asigura 71.182.627,64 lei, diferenţa fiind alocată de Consiliul Judeţean Călăraşi. AGERPRES