Compania Matrix Development din Cluj si-a anuntat intentia de a investi aproape 45 de milioane de euro pentru a construi un mall la Bistrita, pe locul fostei fabrici industrializare a laptelui.

Primarul Bistritei, Ovidiu Cretu, a declarat ca cei de la Matrix Development vor cere, in sedinta Consiliului Local, acordul de principiu pentru un plan urbanistic zonal, care sa prevada construirea unui mall pe strada Calea Moldovei, la iesirea din Bistrita spre Vatra Dornei.

Planul urbanistic zonal va fi realizat pentru o suprafata de 42.450 de metri patrati, din care aproape 22.000 vor fi ocupati de mall. Potrivit primarului, investitia va crea circa 1.200 de noi locuri de munca. Construirea acestui mall implica si desfiintarea pietei de produse en-gros si en detail de pe Calea Moldovei, pe locul careia se vor construi parcari. Ovidiu Cretu spune ca primaria va investi peste 5 milioane euro, pentru a supraetaja Piata Decebal, unde sa se mute comerciantii de pe Calea Moldovei, pentru ca doreste sa creeze conditii pentru un adevarat „shopping city” la iesirea din Bistrita spre Vatra Dornei.

Intentia primarului a creat nemultumiri in randul comerciantilor, dar Ovidiu Cretu spune ca piata din Calea Moldovei va fi desfiintata, indiferent cat timp va dura pana in zona va aparea noul mall.

In urma cu un an, si firma israeliana GTC a anuntat ca va deschide la Bistrita un mall „Galleria”, dar investitia a stagnat dupa cumpararea terenului de pe Calea Moldovei. Tot in aceasta zona exista, deja, doua investitii ale „Ambient” si „Unicarm”, iar la anul vor demara lucrarile la un supermarket „Lidl”. In cazul in care toate investitiile anuntate se vor materializa, Primaria Bistrita intentioneaza sa comande un studiu de circulatie special pentru strada Calea Moldovei, care sa ia in calcul dimensiunea viitoarei zone comerciale si accesul cumparatorilor din Drumul National 17, artera intens circulata de cei care vor sa ajunga din Transilvania in Moldova.