Casa de Avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a realizat un amplu material informativ privind măsurile fiscale adoptate de la începutul crizei Covid19 pentru sprijinirea contribuabililor.

Autorii materialului au considerat util să ofere o sinteză a măsurilor fiscale adoptate în aceasta perioadă, care să furnizeze contribuabililor o imagine de ansamblu facilitând luarea deciziilor în acest context.

Astfel, sunt prezentate și comentate cele mai importante măsuri adoptate prin Ordonanța de Urgență nr. 29/2020 (cu referire la Codul Fiscal, Codul de procedură fiscală, Ordonanța 6/2019 – aspecte referitoare la instituirea unor măsuri de restructurare a obligațiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018, Ordonanța de urgență nr. 110/2017, Legea nr. 346/2004 și Legea nr. 129/2019 privind prevenirea si combaterea spalarii banilor), precum și prin Ordonanța de Urgență nr. 33/2020, cu trimitere la modificarea Codului Fiscal și a Legislației muncii și precizări fiscale la șomajul tehnic.

În prezentări viitoare vor fi detaliate unele din aceste măsuri și impactul lor asupra unor situații specifice ale contribuabililor.

 

Puteți descărca materialul integral AICI