Măsuri solicitate de prefectul de Vrancea pentru a preîntâmpina subfinanţarea din sistemul medical

Prefectul judeţului Vrancea a solicitat, luni, în cadrul unei întâlniri cu directorii spitalelor din judeţ, a Casei Judeţene de Asigurări Sociale de Sănătate şi a Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea, memorii pe care urmează să le înmâneze Ministerului Sănătăţii şi CNAS pentru a preveni subfinanţarea spitalelor, respectiv incapacitatea acestora de a plăti salariile, aşa cum s-a întâmplat la finele anului 2012.

Conform unui comunicat remis de Biroul de Presă al Instituţiei Prefectului Vrancea, în cadrul întâlnirii s-a discutat şi despre situaţia economico-financiară a spitalelor din judeţ, punctul de vedere al preşedintelui CJASS, Mihai Copaci, fiind că ”în acest moment nivelul finanţării acordat spitalelor este la un nivel acoperitor până când se va semna contractul cadru, începând cu 01 martie 2013”.

Totodată, prefectul judeţului a cerut să fie informat atunci când furnizorii de medicamente citostatice nu-şi onorează comenzile lansate de unităţile spitaliceşti şi a solicitat ”un contract cadru încheiat între medicii de familie şi CJASS, pentru a vedea gradul de implicare a acestora în comunităţile unde îşi desfăşoară activitatea”. AGERPRES