Master Planul de apă-canal din Prahova este pregătit pentru a fi trimis la CE

Master Planul de apă şi canalizare, un proiect în valoare de peste 150 de milioane de euro, este pregătit pentru a fi trimis la Comisia Europeană la sfârşitul lunii iulie. În acest sens, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a analizat, joi, împreună cu consultantul tehnico-financiar al Ministerului Mediului şi Pădurilor, ILF Consulting Engineers, forma finală a studiului de fezabilitate şi aplicaţia financiară a Master Planului privind reabilitarea şi modernizarea sistemelor publice de alimentare cu apă şi canalizare.

Proiectul finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Mediu vizează investiţii în reabilitarea şi extinderea reţelelor de canalizare, inclusiv a staţiilor de pompare, reabilitarea/modernizarea staţiilor de epurare a apelor uzate, dar şi proiectarea şi construirea a două staţii de epurare în localităţile Sinaia şi Plopeni.

Master Planul de apă-canal va fi implementat, în Prahova, de operatorul regional al serviciilor publice de alimentare cu apă şi canalizare SC Hidro Prahova SA, localităţile care vor beneficia de investiţii în cadrul acestui proiect fiind Azuga, Buşteni, Sinaia (aglomerare Sinaia); Comarnic, Breaza (aglomerare Breaza); Câmpina, Băneşti (aglomerare Câmpina); Băicoi; Plopeni; Vălenii de Munte, comuna Teişani (aglomerare Vălenii de Munte); Mizil; Urlaţi. Ca urmare a discuţiilor care au avut loc la sediul CJ Prahova, Studiul de Fezabilitate şi Aplicaţia de finanţare se vor depune la Ministerul Mediului şi Pădurilor, iar apoi vor fi trimise la Comisia Europeană, la sfârşitul lunii iulie. AGERPRES