Marko Bela s-a pronuntat pentru un guvern cu 12-14 portofolii

Presedintele UDMR, Marko Bela, si-a “avertizat” colegii de guvernare ca o posibila restructurare a Guvernului trebuie sa presupuna, in primul rand, o reducere a numarului de posturi si nu posibilitatea de a reimparti functiile.
“Guvernul trebuie restructurat mai devreme sau mai tarziu. Avem o structura extrem de stufoasa si, la urma urmei, destul de irationala. Avem foarte multe agentii si autoritati subordonate Guvernului, prea multe portofolii. Ar fi destule 12-14 portofolii”, a spus Marko Bela.

Pe de alta parte, presedintele UDMR considera ca daca actuala coalitie ar reorganiza Guvernul, “ar putea declansa o criza”. “Este o restructurare profunda si temeinica, dar nu prea cred ca actuala coalitie sa fie capabila de asa ceva, in acest moment, cand tinta Romaniei este aderarea la 1 ianuarie 2007”, a mai spus Marko Bela. Marko Bela a precizat totusi ca UDMR ar sustine restructurarea “daca colegii din coalitie gandesc serios acest lucru si doresc o structura mai simpla si mai eficienta a Guvernului”.

Marko Bela a acceptat ca, in cazul discutiilor asupra unui asemena subiect, trebuie analizate si functiile de vicepremier intrucat acestea “nu sunt gandite foarte logic de vreme ce exista portofolii fara subordonare directa vicepremierului”. Presedintele UDMR a subliniat ca o eventuala restructurare trebuie inceputa cu o analiza foarte serioasa pentru gasirea unei structuri guvernamentale mai reduse si mai eficiente, si nu cu reimpartirea functiilor.