Maricica Coşa este noul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bacău

cosa-maricica.jpgMaricica Coşa, membră a Partidului Conservator, şi-a început, marţi, activitatea în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bacău, după ce fostul titular al funcţiei, democrat-liberalul Silviu Bondor a demisionat în urmă cu aproape două luni de zile ca urmare a redefinirii majorităţii în plenul instituţiei, prin crearea USL.

Organizaţia judeţeană a PNL Bacău decisese, odată cu semnarea protocolului de constituire a Alianţei de Centru Dreapta în Bacău şi, ulterior protocolul USL să suţină pentru postul de vicepreşedinte un conservator, deoarece liberalii deţineau conducerea în municipiul Bacău iar PSD pe cea la nivel de judeţ, prin preşedintele CJ Bacău, Dragoş Benea şi celălalt vicepreşedinte, Dumitru Brăneanu.

Maricica Coşa, a doua femeie care ocupă funcţia de vicepreşedinte al CJ Bacău, după Angela Bogea (PRM) în anii 2000 – 2004, a fost singurul candidat la funcţie, în favoarea desemnării sale optând 25 de consilieri judeţeni, zece voturi fiind declarate nule.

‘Îmi doresc să fiu un factor de echilibru în noua funcţie. Mă va ajuta în acest demers faptul că sunt un om deschis la dialog şi colaborări, indiferent de culoarea politică, pentru buna funcţionare a Consiliului Judeţean şi, mai ales, pentru deciziile vizând binele populaţiei din zonă’, a declarat, noul vicepreşedinte al CJ Bacău.

Dragoş Benea, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, apreciază că desemnarea Maricicăi Coşa în funcţia de vicpreşedinte al instituţiei ‘va aduce plusvaloare echipei executive’ din cadrul administraţiei judeţene pentru că ‘are o importantă experienţă administrativă’. Mandatul Maricicăi Coşa este de aproximativ un an de zile, până la alegerile locale din 2012, timp în care va face echipă cu vicepreşedintele Dumitru Brăneanu, membru al PSD.

Tot de marţi, Sorin Şova, membru al Partidului Democrat-Liberal, este consilier judeţean. Acesta provine de pe lista de supleanţi a democrat-liberalilor băcăuani la alegerile din anul 2008. El ocupă astfel locul lăsat vacant de colegul său Nicolae Huiban, care a câştigat concursul pentru funcţia de director adjunct la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Bacău.

Consiliul Judeţean Bacău mai are, însă, un post vacant, deoarece consilierului Corneliu Pricopie şi-a depus demisia invocând motive profesionale. ANI anunţase, zilele trecute, că Pricopie se afla în stare de incompatibilitate cu funcţia de consilier judeţean. AGERPRES