Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, Mariana Câju, este noul consilier pe probleme de sănătate al primarului Ploieştiului, Andrei Volosevici.

Numirea a fost făcută în contextul în care consilierul pe probleme de sănătate al lui Volosevici, dr. Dan Ştefan Sîmpălean, a fost numit manager interimar al Spitalului de Pediatrie Ploieşti până la scoaterea la concurs a acestui post.

„Noul membru al Cabinetului primarului municipiului Ploieşti, doamna Câju Mariana, are o importantă experienţă în administraţia publică, dar şi în managementul unităţilor sanitare, fiind mai mulţi ani consilier judeţean şi ocupând funcţii în comisiile de specialitate ale Consiliul Judeţean Braşov. De asemenea, a deţinut şi funcţiile de vicepreşedinte şi de preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Braşov”, anunţă Primăria Ploieşti într-un comunicat de presă.

Câju este cunoscută pentru faptul că, în primăvara anului trecut, în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Spitalului Municipal Făgăraş, a anunţat că unitatea sanitară refuză preluarea pacienţilor cu COVID-19 din judeţul Braşov, susţinând că în acest fel „va fi introdus virusul într-o comunitate în care acesta nu există”.

„Nu înţelegem de ce acest virus trebuie ‘importat’ de la Braşov la Făgăraş, unde nu există pacienţi confirmaţi cu acest virus. Cerem ministrului Sănătăţii să revină asupra deciziei. Acest mesaj este adresat prim-ministrului României, pentru a opri acele persoane din conducerea judeţeană care au luat această decizie şi l-au indus în eroare pe ministrul Sănătăţii. Cer să oprească această incompetenţă şi iresponsabilitatea acestor domni – preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea şi prefectul judeţului, Cătălin Văsii – care se fac responsabili de acte cu caracter criminogen, dacă acest ordin va fi aplicat la Făgăraş”, a spus Câju, potrivit unui comunicat de presă transmis la data de 1 aprilie 2020.

Săptămâna trecută, Primăria Ploieşti a anunţat că fostul manager al Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie Filantropia, Dan Ştefan Sîmpălean, este noul consilier pe probleme de sănătate al primarului Andrei Volosevici, iar din data de 29 ianuarie acesta va prelua conducerea interimară a Spitalului de Pediatrie Ploieşti.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, în decembrie 2020, că a decis încetarea atribuţiilor de manager al Spitalului Filantropia pentru Dan Ştefan Sîmpălean, în baza unor nereguli semnalate de Curtea de Conturi şi Corpul de Control al primarului.

„Azi am decis încetarea atribuţiilor de manager al Spitalului Filantropia Bucureşti ale domnului Sîmpălean Dan Ştefan. Am făcut acest lucru după ce am primit rapoartele şi analizele Curţii de Conturi şi Corpului de Control al primarului, în care sunt semnalate diverse nereguli la acest spital”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook. AGERPRES