Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, l-a acuzat pe primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, de o licitatie „trucata”, prin care a favorizat firma Oty Sistem sa preia in intregime reteaua metropolitana optica a Bucurestiului.
Vanghelie a sustinut ca Videanu a anulat doua licitatii, care au avut loc la inceputul anului trecut si apoi in 23 iulie 2007, „licitatii ce au fost declarate nule pentru ca au existat prea multe firme”.

„Ulterior, s-a ajuns ca, pe 14 august 2007, caietul de sarcini sa fie cumparat de firma pe care o dorea domnul Videanu – Oty Sistem, care este asemanatoare ca obiect de activitate cu firma Euroconstruct Trading, adica se ocupa cu asfaltari”, a afirmat Marian Vanghelie. El a adaugat ca la licitatiile anulate au participat cate 20-24 de firme, „dar acest aspect nu a fost considerat ca fiind de interes”.

Marian Vanghelie l-a mai acuzat pe primarul general ca si-a votat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) prin care si-a alocat, la numai patru dolari metru patrat, un teren din zona Trafic Greu, care valoreaza de fapt peste jumatate de miliard de euro. „Il anunt insa pe Adriean Videanu ca terenul este in sectorul 5, unde va fi primar Marian Vanghelie, iar autorizatia de constructie trebuie eu sa i-o dau. A incercat prin smecherie sa creeze acest PUZ”, a sustinut primarul sectorului 5.

Candidatul PSD la Primaria sectorului 3, Doru Giugula, a afirmat, la randul sau, ca primarul acestui sector, Liviu Negoita, „a distrus parcurile prin afacerile imobiliare pe care le-a derulat in cooperare cu nasul Adriean Videanu”. Mai mult, Doru Giugula a sustinut ca Liviu Negoita a aprobat retrocedarea „preferentiala” a 200 de hectare de teren in Parcul IOR, catre Maria Cocoru, „care este o persoana apropiata primarului sectorului 3”.