Consiliul Judeţean Ilfov nu a primit niciun ban la rectificarea bugetară, „în schimb trei localităţi au primit 50% din suma totală alocată – Voluntari, care are bugetul mai mare ca tot CJ-ul, Pantelimon şi Bragadiru”, afirmă preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache.

„Poate s-au supărat unii pentru că am zis că cele 1,4 miliarde de lei de la rectificarea bugetară au fost distribuite pe criterii politice. Vă dau câteva exemple unde împărţirea banilor nu a avut nicio legătură cu realitatea din teritoriu. Localităţile care au posibilităţi financiare foarte mici ori n-au primit nimic, ori au primit nişte sume derizorii – Copăceni, Cornetu, 1 Decembrie, Dascălu, Dărăşti, Grădiştea, Gruiu, Jilava, Moara Vlăsiei, Nuci, Periş sau Vidra. Din cele 47 de milioane de lei distribuite spre Ilfov, CJ-ul nu a primit niciun ban, în schimb, trei localităţi au primit 50% din suma totală alocată – Voluntari, care are bugetul mai mare ca tot CJ-ul, Pantelimon şi Bragadiru”, a scris Marian Petrache pe Facebook.

El spune că „toţi primarii au nevoie de fonduri, dar discrepanţele bugetare sunt mari – unele primării nu au bani pentru cheltuielile curente”. „Să nu uităm că vine iarna! Eu, şi sunt convins că şi fiecare dintre primari, ne dorim să facem investiţii pentru creşterea calităţii vieţii. Dar fără bani nu se poate. Şi e inadmisibil să nu fie consultat Consiliul Judeţean când sunt alocate aceste sume. Mai ales că CJ-ul a încercat să ajute, prin asocieri, localităţile cu buget mai mic, în realizarea proiectelor. Să se termine odată cu gândirea asta păguboasă!”, mai scrie şeful CJ Ilfov. AGERPRES