oprisan_marian.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan intenţionează să afişeze mesaje de informare pe drumurile din judeţ cu mesajul „Zero bani de la Guvernul Boc pentru Vrancea”, spune acesta într-o scrisoare deschisă adresată premierului Emil Boc şi pe care a dat-o publicităţii, vineri dimineaţă. În document, Oprişan îl acuză pe premierul Emil Boc de faptul că nu a fost interesat de necesităţile judeţului Vrancea.

„Vă scriu această scrisoare deschisă ca urmare a lipsei dumneavoastră de reacţie la sutele de adrese oficiale trimise de mine în perioada 2006-2011 şi în care vă solicitam să alocaţi judeţului Vrancea sumele de bani necesare lucrărilor de modernizare a drumului naţional 2 D, pentru repararea drumului Soveja-Coaşa-Lepşa sau a drumurilor calamitate de inundaţiile succesive cu care s-a confruntat judeţul Vrancea în ultimii ani de zile. Din păcate, nevoile cetăţenilor noştri nu au ajuns la urechile dumneavoastră, cel mai probabil din cauza criteriilor politice pe care le-aţi adus la Guvern şi care trag România în jos, în fiecare zi”, se arată în scrisoare.

Oprişan solicită, ‘în calitate de reprezentant legitim al intereselor cetăţenilor judeţului Vrancea şi în numele lor’, explicaţii în legătură cu sistarea lucrărilor la DN 2 D Focşani-Ojdula-Târgu Secuiesc, dar şi ‘în legătură cu promisiunile neonorate privind alocarea de fonduri pentru reabilitarea drumului Lepşa-Coaşa-Soveja’. ‘Solicit aceste explicaţii în numele cetăţenilor judeţului Vrancea, care au dreptul, la fel ca şi alţi români, la o infrastructură de calitate. Lipsa de implicare a Guvernului şi refuzul de a aloca sumele solicitate, în ciuda sutelor de adrese trimise

Preşedintelui României, Primului-ministru şi membrilor Cabinetului Boc, m-au determinat să cred că vrâncenii sunt victimele intereselor politice ale actualului Guvern care nu vrea să aloce fondurile necesare dezvoltării infrastructurii decât în zonele controlate de către PDL’, arată Oprişan în scrisoarea deschisă. Acesta mai spune că sintagma ‘Aici sunt banii dumneavoastră!’ a fost inventată de un fost lider marcant al PDL.


”Din păcate, pe drumurile din judeţ, singura pancartă care poate fi afişată este ‘Zero bani de la Guvernul Boc pentru Vrancea’. Un mesaj pe care intenţionez să îl afişez pentru a-i informa pe vrânceni că actualul executiv sabotează administraţia judeţeană pentru singura vină de a nu fi de aceeaşi culoare cu administraţia centrală’, scrie preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea. Preşedintele CJ, Marian Oprişan consideră că ‘această formă extremă de protest este singura soluţie de răspuns la tupeul de a minţi pe care îl afişează Cabinetul Boc şi Primul ministru! ‘Zero bani de la Guvernul Boc pentru Vrancea’ este mesajul pe care vrâncenii l-au perceput deja, iar, atunci când va fi cazul, mesajul lor va fi ‘Zero voturi pentru PDL’, indiferent care sunt oamenii puşi să candideze pe liste’, mai spune Oprişan. AGERPRES