Marian Oprisan i-a spus primului-ministru ca nu a deturnat fonduri guvernamentale

Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan (foto), l-a informat, la videoconferinta, pe premierul Calin Popescu-Tariceanu, ca nu a deturnat fondurile guvernamentale destinate reabilitarii infrastructurii afectate de inundatii, asa cum este acuzat de Autoritatea Nationala de Control (ANC).
La finalul videoconferintei, Marian Oprisan a tinut neaparat sa ia cuvantul pentru a i se adresa primului-ministru si l-a rugat pe acesta sa tina cont ca “Vrancea a fost cel mai afectat judet al Romaniei la inundatii”. “Vreau sa va spun ca cele 595 miliarde lei alocati nu sunt suficienti. Pentru a debloca cele 154 de localitati izolate de inundatii am executat lucrari de 950 miliarde lei, pe care nu le-am decontat. Va spun, cu toata responsabilitatea, ca ati fost gresit informat de catre Autoritatea Nationala de Control. In Vrancea nu s-au deturnat fonduri de la interventiile pe calamitati”, a spus Oprisan.

In replica, premierul Calin Popescu-Tariceanu a declarat ca din evidenta pe care o are “cele mai mari sume pentru indepartarea efectelor inundatiilor au fost alocate judetului Vrancea”. “Fonduri vor fi alocate si la anul pentru ca stiam de la bun inceput ca datorita amplorii dezastrului nu se va putea repara tot intr-un an. Vreau sa va atrag atentia, chiar daca mi-ati spus ca nu s-au deturnat fonduri, ca ati angajat fonduri pentru care nu aveti finantare. Va atrag atentia ca nu are Guvernul nici o obligatie sa finanteze lucrari pe care le-ati angajat fara sa fi avut inainte o aprobare de finantare”, i-a replicat premierul Tariceanu sefului de la CJ Vrancea.

Ulterior, prefectul Ion Oprea a precizat ca, in calitate de presedinte al Comandamentului pentru Situatii de Urgenta, a propus pentru reabilitare “cateva lucrari, considerate prioritare”. “Toate aceste lucrari au fost facute in limita sumelor alocate de Guvern. Consiliul Judetean, in schimb, a efectuat lucrari de 2.400 miliarde lei vechi. Din concluziile noastre a reiesit ca nu s-a actionat strict pentru remedierea zonelor calamitate ci si pentru repararea altor portiuni de drum. Rezultatele anchetei ANC vor fi valorificate de catre Ministerul de Interne si Curtea de Conturi”, a precizat prefectul Ion Oprea.