oprisan_marian1_mare.jpgNoul preşedinte al UNCJR, Marian Oprişan, consideră că descentralizarea trebuie realizată „definitiv şi irevocabil”, iar regionalizarea trebuie „să devină o realitate în România”, lucru care se poate face prin „mutarea puterii de la Bucureşti lângă cetăţenii din fiecare judeţ”. „Un ministru nu poate dintr-un birou de la Bucureşti să gestioneze problemele la nivelul unei întregi ţări. Nu există altă formulă de a merge lângă oameni decât prin descentralizare şi regionalizare avută în cursul anului 2013, după adoptarea referendumului pentru modificarea Constituţiei”, a declarat Oprişan joi, la reuniunea Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România de la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă va critica Guvernul, Oprişan a spus că „întotdeauna” dacă va avea, în numele colegilor săi, să spună ceva critic despre Executiv, o va face prin „cooperarea cu Guvernul şi aducându-le înainte la cunoştinţă care sunt problematicile cu care se confruntă”, în aşa fel încât să nu fie aduse în spaţiul public lucruri care sunt uşor de rezolvat.

Referindu-se la absenţa preşedintelui CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, de la reuniunea UNCJR de joi, Oprişan a afirmat că acesta l-a informat că reprezentanţi ai Curţii Europene de Conturi şi ai MDRAP se află în judeţul Constanţa.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a fost ales joi la şefia Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România. Totodată, au fost desemnaţi vicepreşedinţii UNCJR – cinci din partea PSD, patru din partea PNL, unul din partea UDMR, iar secretar general al acestui for a fost ales Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele CJ Brăila.

Cei cinci vicepreşedinţi ai UNCJR din partea PSD sunt Iulian Ciupercă, preşedinte CJ Ialomiţa, Titu Bojin, preşedinte CJ Timiş, Constantin Nicolescu, preşedinte CJ Argeş, Ion Prioteasa, preşedinte CJ Dolj, şi Tiberiu Marc, preşedinte CJ Sălaj. Cei patru vicepreşedinţi din partea PNL sunt Cristian Adomniţei, preşedinte CJ Iaşi, Horea Uioreanu, preşedinte CJ Cluj, Marian Petrache, preşedinte CJ Ilfov, Vasile Mustăţea, preşedinte CJ Giurgiu. Din partea UDMR a fost ales vicepreşedinte Csaba Borboly, preşedinte CJ Harghita.

Preşedintele UNCJR, Marian Oprişan, a declarat că la Adunarea Generală nu au participat reprezentanţii consiliilor judeţene din partea PDL. AGERPRES