Marian Grigoraş a fost învestit pentru a doua oară în funcţia de prefect al judeţului

Liberalul Marian Grigoraş a fost învestit pe 11 decembrie în funcţia de prefect al judeţului Iaşi, cu acest prilej el declarând presei că îşi doreşte ca în timpul mandatului său să nu fie înregistrate evenimente deosebite şi că îşi doreşte să se implice în susţinerea marilor proiecte de infrastructură ale judeţului.

Marian Grigoraş va exercita mandatul de prefect al judeţului Iaşi cu caracter temporar, prin detaşarea în condiţiile legii, a funcţiei publice de prefect al judeţului şi îl înlocuieşte în funcţie pe social-democratul Marian Şerbescu. El le-a declarat jurnaliştilor că este onorat că a fost reales în această funcţie de reprezentant al guvernului în teritoriu.

“Pentru mine este o onoare deosebită să ocup funcţia de prefect al judeţului Iaşi, mai ales că va fi pentru a doua oară pentru mine acest mandat. Planurile mele de viitor se subsumează atribuţiilor legale pe care trebuie să le îndeplinească prefectul, respectiv, transpunerea la nivel local a politicilor guvernamentale, coordonarea activităţii serviciilor publice deconcentrate, verificarea legalităţii actelor serviciilor emise de autorităţile publice locale şi atribuţiile legate de gestionarea serviciilor şi situaţiilor de urgenţă. Anul viitor vor avea loc cel puţin două procese electorale, unde de asemenea prefectul are atribuţii importante”, a afirmat Grigoraş.

El a spus că deşi are avantajul experienţei în domeniu, îşi doreşte ca şi acest mandat să fie fără evenimente deosebite. “Mi-aş dori să fie un mandat fără evenimente deosebite, fără situaţii de urgenţă, fără tensiuni sociale. Personal, îmi doresc să fiu implicat în calitate de prefect şi în virtutea competenţelor legale cel puţin în demararea proiectelor importante de care Iaşiul are nevoie, respectiv, Autostrada IaşiTârgu Mureş, spitalul regional de urgenţă şi şoseaua de centură a municipiului Iaşi. Am avantajul experienţei în acest domeniu. Deci, nu voi mai avea nevoie de acea perioadă de acomodare de care este nevoie în alte situaţii. Mâine, în a doua parte a zilei, voi convoca un Comitet Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în care mi se vor prezenta problemele stringente ale judeţului şi situaţia pregătirilor pentru sezonul rece”, a declarat noul prefect.

În vârstă de 41 de ani, Marian Grigoraş a mai ocupat funcţia de prefect în perioada 20162017. El este născut în localitatea Podu Turcului, judeţul Bacău, este căsătorit şi are un copil. A absolvit Facultatea de Drept a Universităţii “Petre Andrei” Iaşi. A fost comisar-şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea de Nord-Est, în perioada 2012-2014. Ulterior perioadei în care a fost prefect, a revenit în funcţia de execuţie din cadrul Comisariatului până marţi, când a fost numit iar prefect. AGERPRES