Presedintele filialei Ialomita a Partidului Democrat Liberal, europarlamentarul Maria Petre, si-a anuntat candidatura la Primaria municipiului Slobozia.
Desi, initial, fusese anuntat un alt candidat, si anume Razvan Mocanu, acesta a hotarat, „dupa o analiza amanuntita”, conform afirmatiilor sale, sa se retraga din cursa, mai ales pentru ca era cotat fara sanse in fata candidatului PSD, actualul primar Gabi Ionascu. Astfel, in cadrul sedintei Biroului Permanent Local al PD-L Slobozia a fost aprobata candidatura Mariei Petre la primaria municipiului Slobozia, dar si candidatii pentru functia de consilier in Consiliul Municipal.

Europarlamentarul Maria Petre a precizat ca motivul pentru care renunta la a mai reprezenta Romania la Bruxelles este acela ca, „de acolo, ofertele mele pot servi Romaniei, dar nu pot schimba viata noastra de zi cu zi”. „Nici eu si nici un alt europarlamentar nu putem misca lucrurile din loc, cat timp administratia locala din Ialomita zadarniceste orice efort, nu are proiecte, se complace in mediocritate, intr-un razboi politic partizan, mentinand o guvernare din care doar ea are de castigat. La felul cum stau lucrurile acum, nici de la Bucuresti nu se poate face mare lucru”, a subliniat presedintele PD-L Ialomita.

La ora actuala, si-a mai anuntat, oficial, candidatura pentru functia de primar al municipiului Slobozia actualul primar Gabi Ionascu.