Prim-ministrul Marcel Ciolacu a discutat, pe 18 iulie, cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România despre reformele şi investiţiile prevăzute în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, subliniind că pentru Guvern şi administraţia centrală reprezintă „un impuls major” faptul că administraţia locală este „atât de conectată” la PNRR.
„Primarii celor mai importante oraşe ale ţării (…) cu care m-am întâlnit azi au venit cu o abordare extrem de serioasă şi de responsabilă despre dezvoltarea comunităţilor pe care le reprezintă. O mare parte din întâlnire a fost consacrată reformelor şi investiţiilor din PNRR! Faptul că administraţia locală este atât de conectată la acest adevărat Plan Naţional de Dezvoltare Economică a României reprezintă un impuls major pentru Guvern şi administraţia centrală să se mişte mai repede şi mai eficient”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

El a subliniat că este un adept al descentralizării fondurilor europene către administraţia locală şi urmează să se ia măsuri care să producă efecte vizibile în acest sens. „Eu şi colegii mei din Guvern le-am răspuns tuturor solicitărilor care vizează măsuri pentru a susţine finalizarea rapidă a acestor proiecte care vor îmbunătăţi viaţa a milioane de români. Sunt un adept al descentralizării fondurilor europene către administraţia locală, iar în săptămânile următoare vom lua decizii concrete care să producă efecte vizibile în acest sens! Cred cu tărie că acesta este drumul corect pentru ca România să se dezvolte prin investiţii importante folosind toţi banii europeni disponibili”, a transmis Ciolacu. AGERPRES