chereches_catalin2.jpgAsociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Maramureş a semnat primul contract de modernizare şi reabilitare a staţiilor de tratare a apei potabile, staţiilor de pompare şi a conductei de aducţiune a apei din oraşele Târgu Lăpuş, Vişeu de Sus şi Sighetu Marmaţiei.

„Sunt 12 proiecte în care sunt incluse marile aglomerări la nivelul judeţului Maramureş, iar primul contract semnat prevede reabilitarea staţiilor de tratare apă potabilă, conductă de aducţiune şi staţii de pompare în Târgu Lăpuş, Vişeu de Sus şi Sighetu Marmaţiei” a declarat, marţi, primarul municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş, care e şi preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Maramureş.

El a precizat că în următoarea perioadă, într-un ritm accelerat, va continua semnarea contractelor de execuţie pentru lucrările care cuprind Municipiul Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Târgu Lăpuş, Vişeu de Sus, Seini, Tăuţii Măgherăuş şi celelalte localităţi, pe măsura finalizării licitaţiilor pe alte componente din proiect. Modernizarea şi reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare se efectuează dintr-un grant european în sumă de 120 milioane euro. AGERPRES