Ar putea fi o imagine cu 9 persoane

Palatul Administrativ din municipiul Baia Mare a ajuns în proprietatea judeţului Maramureş, după ce Guvernul a adoptat o Hotărâre în acest sens, urmând a fi demarate lucrările de reabilitare a clădirii din fonduri europene, a informat, joi, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Ionel Bogdan.

„După 30 de ani în care nu s-au putut accesa fonduri europene pentru reabilitarea şi modernizarea Palatului Administrativ din Baia Mare, Guvernul a adoptat (…) Hotărârea privind trecerea din domeniul public al statului în domeniul public al Judeţului Maramureş a clădirii din Baia Mare, strada Gheorghe Şincai 46, în care îşi desfăşoară activitatea peste 13 instituţii publice din judeţ. Soluţionarea situaţiei juridice a clădirii ne permite să accesăm fonduri europene pentru proiectul de reabilitare integrală a imobilului, în valoare de 23 de milioane de euro” a spus Ionel Bogdan.

Clădirea situată în centrul nou al municipiului Baia Mare va fi reabilitată prin Programul Operaţional Regional.

„Vom depune cererea de finanţare în luna iunie 2023, prin Programul Operaţional Regional, iar din această toamnă vom începe lucrările de reabilitare, având în vedere că suntem deja în licitaţie publică pentru proiectare şi execuţie. Durata estimată de execuţie a proiectului este de 24 de luni de la începerea lucrărilor. Clădirea Palatului Administrativ are nevoie de o reabilitare totală atât a birourilor, a sălilor de şedinţă care vor putea fi folosite şi pentru diferite evenimente culturale, a turnului care va fi deschis publicului pentru vizitare, dar şi de reamenajarea spaţiilor exterioare unde va fi amenajat şi un loc de promenadă pentru cetăţeni” a adăugat Ionel Bogdan. AGERPRES