Amplasamentul unor blocuri cu destinaţie socială a fost predat vineri constructorului care se va ocupa de sistematizarea zonei „Fucs”, a informat viceprimarul municipiului Sighetu Marmaţiei Daniela Oniţa Ivaşcu.

Astăzi a fost predat amplasamentul constructorului care se va ocupa de sistematizarea zonei Fucs. Sper ca de data aceasta să înceapă şi lucrările, pentru că predarea acestor locuinţe pare o poveste fără sfârşit în Sighetu Marmaţiei. Valoarea lucrărilor privind sistematizarea pe orizontală se ridică la suma de 2.435.610,34 lei, fără TVA. (…) Îmi doresc ca de această dată să nu mai fie vândute iluzii oamenilor care au mare nevoie de aceste locuinţe şi lucrările să înceapă cu adevărat şi într-un final apartamentele să fie predate beneficiarilor. Eu, aşa cum am promis, voi fi pe şantier pentru a urmări dacă lucrările sunt într-adevăr executate”, a spus Daniela Oniţa Ivaşcu.

Viceprimarul municipiului Sighetu Marmaţiei a menţionat că demararea lucrărilor la blocurile sociale trenează de mulţi ani, de-a lungul timpului fiind depuse peste 600 de dosare de solicitare.

„În mandatul vechii administraţii, 2016-2020, în fiecare an consilierii locali alocau din bugetul local sumele necesare pentru sistematizarea zonei, ba, mai mult, în aceeaşi perioadă, în speranţa că se vor face repartiţiile, am făcut parte din comisia de atribuire a locuinţelor sociale, unde împreună cu alţi colegi am analizat peste 600 de dosare care au fost depuse de-a lungul anilor, iar la un moment dat în baza punctajului obţinut au fost ierarhizate dosarele beneficiarilor. Munca comisiei de la acea vreme nu a fost finalizată cu predarea cheilor beneficiarilor pentru că nu au fost finalizate lucrările la căile de acces, parcări, iluminat. Şi mai trecea un an şi Consiliul Local acorda din nou finanţare pentru aceste lucrări, timp în care beneficiarii se prezentau în audienţă, pe bună dreptate, iar blocurile s-au degradat, aparând şi infiltraţii în faţadă”, a precizat Daniela Oniţa Ivaşcu. AGERPRES