Prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel, care a fost reconfirmată în funcţie prin hotărâre de guvern, şi subprefecţii Nagy Zsigmond şi Ana-Lucia Hang au depus jurământul, joi, în cadrul unei videoconferinţe.

„Astăzi, 4 martie, în cadrul unei videoconferinţe comune cu reprezentanţii Guvernului României şi toate instituţiile prefectului din ţară, prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel, şi subprefecţii Ana-Lucia Hang şi Nagy Zsigmond au depus jurământul în noua calitate de demnitari. Subprefecţii judeţului Mureş au fost numiţi tot ieri, în cadrul şedinţei Guvernului României. Nagy Zsigmond rămâne în funcţia de subprefect al judeţului în urma Hotărârii de Guvern nr. 257/03.03.2021. De asemenea, echipei de conducere a Instituţiei Prefectului se alătură Ana-Lucia Hang, în funcţia de subprefect, ca urmare a Hotărârii de Guvern nr. 256/03.03.2021″, a anunţat Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş.

Potrivit comunicatului, depunerea jurământului de către prefect şi cei doi subprefecţi a avut loc în urma modificărilor aduse Codului administrativ, prin care funcţiile de prefecţi şi subprefecţi au devenit funcţii de demnitate publică, după ce, anterior, aceste funcţii erau ocupate de persoane care deţineau statutul de înalt funcţionar public.

„Sunt onorată să îmi reconfirm angajamentul faţă de mureşeni prin depunerea jurământului în onoranta funcţie de prefect al judeţului Mureş. Anul 2020 a fost un exerciţiu unic pentru felul în care ne raportăm unii la ceilalţi. Dincolo de cifre, rapoarte, realizări, proiecte sau viziune, lecţia anului 2020 a fost despre omenie, empatie, încredere şi unitate (…) Am început un an plin de provocări, care trebuie să fie marcat de revenirea judeţului după pandemia Covid-19. Acest lucru poate fi realizat printr-o implementare serioasă a programului de guvernare la nivel local şi o colaborare cu toţi factorii implicaţi. Oamenii aşteaptă de la noi seriozitate, profesionalism şi să ne facem bine treaba. De asemenea, cred că încrederea exprimată de Guvernul României prin reconfirmarea mea în funcţie este o dovadă a colaborării eficiente de până acum, dar şi a eforturilor comune de dezvoltare unitară a judeţului Mureş”, a declarat Mara Togănel.

Ea şi-a exprimat convingerea că, alături de cei doi subprefecţi şi de echipa instituţiei, va continua să îndeplinească aşteptările mureşenilor şi să fie un partener corect pentru toate instituţiile judeţene şi locale.

Subprefectul Nagy Zsigmond va continua activitatea în această funcţie, pe care o ocupă din anul 2014.

„La învestirea mea, în anul 2014, am subliniat importanţa normalităţii, ceea ce aparţine, după părerea mea, de cotidian. Cred că actuala echipă de conducere a Instituţiei Prefectului va avea toată deschiderea către autorităţile publice din judeţ şi va fi un partener serios în rezolvarea problemelor comunităţilor”, a spus Nagy Zsigmond.

Noul subprefect Ana-Lucia Hang a mulţumit conducerii USR şi premierului pentru încrederea acordată. „Sunt onorată să depun jurământul în funcţia de subprefect al judeţului Mureş. În acelaşi timp este şi o mare responsabilitate. Îmi voi dedica toată energia pentru a-mi îndeplini atribuţiile de subprefect. Mulţumesc premierului Florin Cîţu, vicepremierului Dan Barna, Biroului Naţional al USR şi colegilor mei de filială pentru validarea, susţinerea şi încrederea acordată”, a spus Ana-Lucia Hang. AGERPRES