Manifestarile dedicate „Zilelor Brailei”, programate in perioada 15-17 august, cu ocazia Sarbatorii Adormirea Maicii Domnului, vor avea un cost estimativ de 2,5 milioane lei.
Potrivit viceprimarului de Braila, Doinita Ciocan, costurile actiunilor dedicate „Zilelor Brailei”, calculate la 2,5 milioane lei, se vor imparti intre Primaria Braila, in calitate de organizator, care va da 2 milioane de lei, si Consiliul Judetean, care va contribui cu 500.000 de lei.

Zilele Brailei se vor deschide pe 15 august, de Sfanta Maria, cand se sarbatoreste si Ziua Marinei Romane, ocazie cu care sunt planificate mai multe actiuni, printre care o parada navala, concursuri si jocuri marinaresti pe apa si de uscat, precum si o expozitie de nave militare.

In cele trei zile de sarbatoare, brailenii vor avea ocazia sa asiste la concertele trupelor „Voltaj”, „Vama” si „Hara”, precum si la un spectacol sustinut de Orchestra Nationala de Folclor, care se vor desfasura pe scena de pe Esplanada Dunarii.

In public se vor afla si reprezentanti ai orasului bulgaresc Plevna, infratit cu Braila, si din Grecia, delegati ai provinciei Argostoli, care doresc infratirea cu Braila.

Zilele Brailei au fost sarbatorite pana in 2005 de Sfantul Nicolae, patronul spiritual al Brailei, dar autoritatile au modificat data manifestarilor pentru luna august, in preajma Sfintei Marii, avand in vedere ca vara este un anotimp mult mai bun pentru organizarea unor astfel de actiuni.