“Mandră ie românească”, la Moinești

La Moinești, numai motive de mândrie: organizarea exemplară a unui frumos eveniment în aer liber dedicat sărbătorii naționale a cămășii cu altiță pe data de 24 iunie 2020 (primul după o perioadă atât de lungă de restricții datorate stării de urgență), desfășurarea acestui eveniment într-o locație pitorească a Parcului Orizont chiar într-o zona de agrement splendidă, recent finalizată de municipalitate, și împlinirea a 10 ani de existență a asociației cu nume reprezentativ pentru acest moment, Mândră ie românească, asociație a cărei membri au animat cu entuziasm întreaga acțiune.

Evenimentul a fost organizat de către asociația Mândră ie românească în parteneriat cu Primăria Municipiului Moinești și a reprezentat un act exemplar de adaptare la noile condiții de interacțiune socială determinate de pandemie. Organizatorii au acordat  o maximă atenție tuturor detaliilor și rigorilor impuse de Starea de alertă: distanțare fizică, triaj, instruirea organizatorilor și a participanților cu privire la regulile evenimentului, materiale dezinfectante, distribuirea de măști, prezența personalului de ordine publică și o permanentă monitorizare de către echipele de ordine a circuitelor și a mișcării populației etc.

Ne-am bucurat că iată, în sfârșit, se poate! Se poate, dar nu oricum. Ne-am asumat un eveniment cultural restrâns, pentru a satisface, pe de o parte nevoia moineștenilor de acțiuni culturale și de agrement și pe de altă parte pentru a ne îndeplini un rol esențial al administrației, acela de a promova valorile românești: în cazul de față portul popular românesc prin bine-cunoscuta ie românească. 

Pentru un municipiu cu un calendar anual de evenimente bogat și în plină dezvoltare, cu o populație educată și mereu dornică de evenimente culturale și sportive de calitate, cu o notorietate deja la nivel național și internațional a actelor culturale de la Moinești, acest eveniment a fost ca o gură de oxigen și a însemnat o speranță pentru viitoarele acțiuni ce ar putea avea loc, cu aceleași rigori, în municipiul nostru.

Cunoscând nevoia de cultură a moineștenilor și importanța, în educație, a participării tinerilor și voluntarilor la evenimentele publice, ne asumăm, treptat și cu maximă responsabilitate, organizarea evenimentelor de acest gen în municipiul nostru, fructificând calendarul anual de evenimente construit, în toți acești ani cu pasiune, efort și dedicare  pentru comunitatea noastră”, a declarat Valentin Vieru Primarul municipiului Moinești.