Managementul deşeurilor, în dezbaterea Colegiului Prefectural Mehedinţi

Agenţia de Protecţia Mediului şi Consiliul Judeţean Mehedinţi au prezentat în şedinţa Colegiului Prefectural de marţi un raport privind modul de administrare şi gestionare a deşeurilor în judeţ, în urma implementării unui proiect finanţat prin POS-Mediu cu suma de 97,1 milioane lei, conform prefectului Cristinel Pavel.

“În informările care s-au susţinut în cadrul şedinţei s-a trecut în revistă faptul că depozitele de deşeuri menajere neconforme din oraşele Strehaia, Vînju Mare şi Baia de Aramă au fost închise, că investiţiile la staţiile de sortare şi transfer a deşeurilor din Orşova, Strehaia, Vînju Mare şi Baia de Aramă şi la staţia de tratare mecanică şi biologică din comuna Malovăţ au fost finalizate”, a precizat Pavel.

Potrivit acestuia, conform informaţiilor contabile furnizate de responsabilii cu managementul deşeurilor în judeţ, în cadrul proiectului s-au achiziţionat, printre altele, 8.490 pubele colectoare, 16.134 containere de compostare casnică şi 9 mijloace de transport.

“Am insistat în această şedinţă a Colegiului Prefectural ca sistemul de management integrat să devină cât mai repede operaţional şi toate infrastructurile acestuia – liniile de colectare, sortare şi valorificare – să fie puse în funcţiune”, a afirmat Pavel.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai arătat că în anul 2015 s-a procesat de către firmele autorizate din judeţul Mehedinţi 129 kilograme deşeuri pe cap de locuitor, rezultând o cantitate totală de 37.898,2 tone colectate din aglomerările urbane. AGERPRES