Peste jumatate din primariile judetului Alba, inclusiv cea din municipiul resedinta de judet, au restante la plata catre furnizori, in valoare totala de aproape 28, 5 milioane de lei, fie din lipsa de fonduri, fie din lipsa de lichiditati.

În mediul urban, doar primariile din municipiile Aiud si Sebes si orasele Cimpeni, Cugir si Teius nu au datorii la utilitati sau furnizori. Primaria municipiului Alba Iulia are restante la plata furnizorilor in valoare de peste 3,8 milioane de lei, cea din Blaj, de peste 1,6 milioane de lei, ambele din cauza lipsei de lichiditati.

Lipsa fondurilor este cauza pentru care primariile din Zlatna, Abrud, Baia de Aries si Ocna Mures au restante la furnizori, sumele variind intre 15,6 milioane de lei si 63.000 de lei. Primariile din Baia de Aries si Zlatna nu si-au platit nici angajatii de mai multe luni de zile. În mediul rural, cele mai mari restante la plata catre furnizori le inregistreaza primariile din Jidvei, cu peste 2,3 milioane de lei, Ighiu, cu peste un million de lei, Girda de Sus, cu aproape 920.000 de lei, Valea Lunga, cu 337.000 de lei, Berghin, cu 208.000 lei, Rimet, cu peste 200.000 de lei si Arieseni, cu aproape 160.000 de lei. Un numar de 31 dintre primarii au restante mai vechi de trei luni.