Doar sase din cele 68 de primarii din judetul Constanta sunt acreditate pentru furnizarea serviciilor de asistenta sociala, iar cele ce nu au o astfel de acreditare vor functiona ilegal pe domeniul respectiv, dupa 1 ianuarie 2007.
Directorul Directiei de Munca, Solidaritate Sociala si Familie Constanta, Daniela Dragomir, a declarat ca in anul 2006 au fost acreditate serviciile de asistenta sociala din cadrul primariilor din localitatile Harsova, Cernavoda, Navodari, Medgidia, Mangalia si Ovidiu.
Au mai fost acreditati cinci furnizori publici din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Constanta si 19 organizatii nonguvernamentale. Potrivit reprezentantului DMSSF, pana in prezent au solicitat si le-au fost furnizate informatii cu privire la procedura de acreditare, pe suport magnetic, un numar de 35 de furnizori de servicii sociale din domeniul public si privat. Daniela Dragomir a mai spus ca termenul de depunere a documentatiei a fost prelungit de doua ori, iar, dupa 1 ianuarie 2007, cine nu are acreditare si presteaza servicii de asistenta sociala o va face in mod ilegal.