Majorare cu 30% a salariilor funcţionarilor publici din Primăria Galaţi

nicolae_dumitru_.jpgConsilierii locali municipali au aprobat majorarea cu 30% a salariilor funcţionarilor publici din Primăria Galaţi, prin acordarea suplimentelor salariale prevăzute de art. 11 din Legea 330/05.11.2009, privind salarizarea unitară a bugetarilor, a anunţat, luni, primarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae.

,,Conform expunerii de motive, pentru funcţiile publice locale pot fi stabilite suplimente salariale, egale cu până la diferenţa dintre salariul de bază prevăzut pentru funcţiile publice de stat şi salariul de bază prevăzut pentru funcţiile publice locale”, a spus Nicolae.

Suplimentele se acordă în limita fondurilor disponibile. După ce prin Ordonanţa 1/2010, salariile le fuseseră diminuate cu 30% prin anularea sporurilor, acum salariile funcţionarilor au crescut cu 30%. În cazul secretarului Consiliului Local Municipal, suplimentul este de 671 de lei, un director va primi 641 de lei, un şef de serviciu va avea un supliment de 555 de lei, un şef de birou va primi 534 de lei, un consilier juridic – 297 de lei, iar referenţii vor primi suplimente de la 6 la 129 de lei, în funcţie de grad.

De suplimente beneficiază 430 dintre salariaţii Primăriei Galaţi, care sunt funcţionari publici, cuantumul suplimentelor acordate pentru acest an fiind de 17 milioane de lei. Consilierul local PC Apostol Roman Picu a cerut să fie găsită o soluţie şi pentru majorarea salariilor celor 70 de salariaţi contractuali din primărie. AGERPRES