bistrita1.jpgAproape 10 milioane de lei a încasat Primăria Bistriţa, în prima jumătate a anului, din impozitul pe clădiri, cu circa 6% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor comunicate.

Din această sumă, peste 6,9 milioane lei au fost încasate de la persoanele juridice, în timp ce persoanele fizice au achitat puţin peste 3 milioane lei, însă creşterea în cazul acestei ultime categorii a depăşit zece procente faţă de semestrul I al anului 2010.

La veniturile primăriei s-au mai adăugat 1,37 milioane lei din impozitul pe terenuri, cu 8,47% mai mult decât în anul precedent, mai bine de jumătate din sumă fiind plătită de persoanele juridice.

În schimb, impozitele pe venit, profit şi câştiguri din capital au înregistrat o scădere cu aproape 35 de procente faţă de 2010, suma încasată nedepăşind 24 milioane lei.

Per total, la capitolul venituri, semestrul I s-a încheiat pentru Primăria Bistriţa cu încasări de 83,092 milioane lei, în scădere cu 2,61% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. AGERPRES