Presedintele Consiliului Judetean Arad, Nicolae Iotcu, a declarat ca in urma unor evaluari a primariilor din teritoriu au fost descoperite datorii, iar primarii nu au intocmit proiecte pentru accesarea de fonduri europene.
„In unele localitati am avut surpriza sa constatam ca s-au acumulat datorii foarte mari. Este vorba despre Primaria orasului Lipova, care are datorii de 700.000 de lei, de Primaria comunei Savarsin, unde s-au acumulat datorii de 470.000 lei, dar si de Primaria comunei Silindia, unde, de asemenea sunt consemnate datorii, dar care inca nu au fost evaluate total. O situatie ciudata este in comuna Zabrani, unde fostul primar, nu mai este de gasit”, a declarat Nicolae Iotcu.

Presedintele CJ Arad a sustinut ca au fost identificate facturi neachitate pentru achizitii de lucrari si materiale, iar in unele cazuri nu a fost facuta receptia unor lucrari. Iotcu a mentionat ca verificarile in unitatile administrative teritoriale din judetul Arad vor continua si in perioada urmatoare.

Conducerea Consiliului Judetean a mai anuntat ca primarii din teritoriu vor primi consultanta de specialitate din partea Consiliului Judetean, pentru intocmirea de proiecte pentru accesarea de fonduri europene.