Mai mult de jumătate din localităţile judeţului Giurgiu sunt interesate de Programul “10 case pentru specialişti”

Un număr de 31 de localităţi din cele 51 de comune din judeţul Giurgiu s-au arătat interesate de realizarea Programului ‘Renaşterea satului românesc – 10 case pentru specialişti’, iar 14 dintre acestea au emis şi hotărârile locale prin care acordă terenurile aferente construirii acestor imobile.

“Există un grad de interes al autorităţilor locale din judeţul Giurgiu pentru punerea în practică a programului de case pentru specialişti şi, din cele 31 de localităţi care şi-au manifestat interesul pentru punerea în practică a acestuia, un număr de 14 consilii locale au şi realizat proiectele de hotărâri necesare pentru alocarea suprafeţelor de terenuri pe care se vor construi aceste case”, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, prefectul judeţului Giurgiu, Noruţ Stănişteanu.

El a spus că acesta este un program deosebit de interesant şi crede că va fi bine primit atât de specialiştii care făceau zilnic naveta către localităţile unde îşi desfăşurau activitatea, cât şi de autorităţile locale care vor şti pe ce specialişti se pot baza în localităţile pe care le administrează. Totodată, prefectul judeţului consideră că acest program va avea mai puţin succes în comunele foarte apropiate de municipiul Bucureşti sau de alte oraşe pentru că, probabil, specialiştii vor prefera să facă naveta dinspre acestea decât să se mute la ţară. În judeţul Giurgiu sunt şi localităţi în care autorităţile sunt dispuse să ofere zece terenuri de câte cinci sute sau şase sute de metri pătraţi pentru specialişti, dar şi localităţi care au făcut solicitări doar pentru şase sau chiar două case cum este cazul comunei Băneasa. AGERPRES