Magistratii mureseni au dispus neinceperea urmaririi penale in cazul primarului Dorin Florea

Procurorii Parchetului Curtii de Apel Targu-Mures au dispus neinceperea urmaririi penale in cazul primarului municipiului, Dorin Florea (foto), impotriva caruia a existat un denunt penal al unui om de afaceri, in urma organizarii unei licitatii pentru deszapezire in 2003.
Patronul SC Citadin SA Targu-Mures, Costin Laurean, a depus plangere la PNA, la sfarsitul anului 2003, acuzandu-l pe Florea si alte sase persoane, membre ale comisiei de licitaIie pentru lucrarile de deszapezire in sezonul 2003/2004, de abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual si uz de fals si infractiuni de coruptie. Dosarul a fost disjuns, faptele de coruptie intrand in vizorul PNA, iar celelalte infractiuni fiind sesizate Parchetului de pe langa Curtea de Apel Targu-Mures.

Procurorii Parchetului Curtii de Apel Targu Mures au mentinut, in aceasta saptamana, propunerea politistilor privind neinceperea urmaririi penale impotriva celor sase persoane si a lui Dorin Florea, motivand ca faptele reclamate nu indeplinesc elementele constitutive ale infractiunii. Laurean a depus contestatie la aceasta dispozitie de neincepere a urmaririi penale, insa contestatia a fost respinsa de procurorul general adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Targu-Mures, Otilia Abram. “Am considerat solutia legala, dar cei care sunt nemultumiti au la dispoziIie 20 de zile pentru a face contestatie in instanta