Mădălin Teodosescu, la aniversarea a 25 de ani de AOR: Oraşul mic trebuie să reprezinte polul de dezvoltare zonală

Preşedintele Asociaţiei Oraşelor din România (AOR), Mădălin Ady Teodosescu, a declarat, în cadrul galei organizate cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la înfiinţarea asociaţiei, că oraşul mic trebuie să reprezinte polul dezvoltării zonale.

“Regenerarea oraşelor mici şi mijlocii va reprezenta în perioada următoare prioritatea zero a AOR. Localităţile noastre trebuie să fie frumoase, dezvoltate, populate şi să ofere generaţiilor care vin alternativa rămânerii acasă, nu a plecării în străinătate. De asemenea, aşa cum am subliniat de nenumărate ori, oraşul mic trebuie să reprezinte polul de dezvoltare zonală. Sprijinim de ani buni Programul naţional pentru realizarea unor centre de dezvoltare zonală, pentru dezvoltarea la nivelul oraşelor a infrastructurii instituţionale. (…) Dezvoltarea locală este sursa principală pentru progres economic şi climat social stabil la nivelul întregii ţării. Oraşul nu trebuie văzut ca o entitate de sine stătătoare, separată de restul UAT-urilor, acesta trebuie integrat în peisajul administrativ al zonei, prin participare la asociaţii de dezvoltare comunitară şi grupuri de acţiune locală”, a precizat Teodosescu, primar al oraşului Balş.

El a menţionat că împlinirea a 25 de ani de la înfiinţare reprezintă “un prilej extraordinar pentru bilanţ”, o ocazie de a evidenţia reuşitele de la nivelul administraţiei locale şi centrale. A adăugat totodată că “este mereu loc de mai bine”.

“Încă de la înfiinţarea sa, AOR a avut ca scop reprezentarea intereselor localităţilor mici urbane, prin dialogul cu adminstraţia publică centrală. Ne dorim în continuare asigurarea de resurse legislative şi instituţionale pentru îndeplinirea rolului pe care trebuie să îl aibă oraşul în cadrul reţelei naţionale de localităţi”, a mai spus el.

La eveniment au mai fost prezenţi ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Daniel Suciu, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, preşedintele Curţii de Conturi, Mihai Busuioc, preşedintele PNL, Ludovic Orban, preşedintele Pro România, Victor Ponta, precum şi numeroşi primari. AGERPRES