barbu_nicolae1.jpgCea de-a doua campanie de dezinsecţie împotriva ţânţarilor din municipiului Giurgiu a demarat vineri ca urmare a unei înmulţiri fără precedent a ţânţarilor în această localitate. Potrivit primarului municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, condiţiile meteo din acest an cu ploi şi căldură excesivă au dus la o înmulţire fără precedent a ţânţarilor în municipiu comparativ cu anii trecuţi, motiv pentru care în această vară se va efectua şi o a doua campanie de dezinsecţie, în august.

Edilul a precizat că în campania trecută prioritare au fost parcurile, spaţiile verzi şi zonele cu vegetaţie abundentă din municipiu, iar în prezent sunt vizate cartierele, scările de bloc, subsolurile şi spaţiile verzi din jurul blocurilor.

Cea de-a doua campanie de dezinsecţie se va desfăşura atât la nivelul solului cât şi aerian cu ajutorul unui avion utilitar. Substanţele de dezinsecţie se vor aplica în special dimineaţa şi seara şi acţiunile de dezinsecţie sunt programate a se desfăşura în toate cartierele municipiului până în data de 25 august. Pentru a nu exista discuţii privind prezenţa echipelor de dezinsecţia acestea vor fi însoţite în teren şi de reprezentanţi ai Primăriei, precum şi de administratorii blocurilor. Pentru această campanie de dezinsecţie împotriva ţânţarilor, Primăria va aloca suma de aproximativ două sute de mii de lei. AGERPRES