Ludovic Orban despre sporurile de antenă: Orice angajat din sectorul public trebuie să înţeleagă situaţia deosebită

Orice angajat din sectorul public trebuie să înţeleagă situaţia deosebită şi să facă mai mult pentru societate, pentru că nu mai sunt “atâţia bani şi nu poate fiecare să ceară”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Întrebat la Realitatea Plus cum comentează solicitarea Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ privind acordarea de sporuri angajaţilor pentru expunerea la radiaţii emise de dispozitivele electronice personale pe care le folosesc în timpul cursurilor online, Orban a răspuns că sindicaliştii “s-au luat după modelul sporurilor de radiaţii de la antenele de telefonie mobilă pe care şi le-au dat prin anumite ministere”.

Orice angajat din sectorul public trebuie să înţeleagă că suntem într-o situaţie deosebită, în care trebuie să facem mai mult pentru societate, mai ales cei care suntem în sectorul public, pentru că nu suntem într-o situaţie normală. Oricâte măsuri economice am lua pentru a sprijini companiile, pentru a apăra locurile de muncă, pentru a susţine investiţiile, pentru a crea locuri de muncă, Romania este totuşi dependentă de contextul internaţional, pentru că cererea externă este foarte importantă în asigurarea creşterii economice. Or, atât timp cât cererea externă s-a comprimat datorită contracţiilor economice, în special din partea partenerilor europeni, normal că o să avem şi noi o contracţie, mult mai mică decât alte ţări din Europa, pentru că cererea internă e la nivel rezonabil şi menţine potenţialul de creştere economică. Dar oamenii trebuie să înţeleagă că nu mai avem atâţia bani, nu poate fiecare să ceară“, a susţinut premierul. AGERPRES