Prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram, speră să poată fi reluate în acest an lucrările la sediul Prefecturii, după ce Guvernul a alocat 1,8 milioane de lei pentru construcţia începută în 1996.

„Ne desfăşurăm activitatea în condiţii improprii. Sper să amenajăm sediul pentru Instituţia Prefectului şi serviciile comunitare, să înfiinţăm un ghişeu unic pentru cetăţeni. A fost alocată suma de 1,8 milioane de lei pentru acest an, să pornim cu autorizaţia, expertiza, iar în trimestrul IV să pornim la execuţie. Este un proiect mai vechi valabil, trebuie să refacem expertiza tehnică”, a declarat vineri Eugeniu Avram.

În noua construcţie se doreşte amenajarea unui ghişeu unic pentru cetăţeni, unde să-şi rezolve problemele, de la permise, paşapoarte, la înmatriculările auto. Construirea sediului Prefecturii a început în 1996, lângă actualul sediu al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, însă nu a fost realizată nici structura. „Sper ca în trei ani să ne mutăm. Vreau să accesăm şi un proiect transfrontalier pentru dotarea clădirii, să realizăm un centru de comandă pentru situaţii de urgenţă”, a spus prefectul judeţului Satu Mare.
Noua clădire va găzdui pe lângă Instituţia Prefectului, serviciile de Paşapoarte, Permise, Înmatriculări Auto, Direcţia Generală Anticorupţie şi Centrul Antidrog. În prezent, Instituţia Prefectului are sediul în Palatul Administrativ, clădire deţinută de Consiliul Judeţean. AGERPRES